Ревю на книгата "Правилата на привличането" от Симон Елкелес


Във втората книга за братята Фуентес, Симон Елкелес ни дава възможността да надникнем в света на средния брат, а именно Карлос.
Напускайки родината си, в която прекарва две години с майка си и по-малкия си брат, Карлос бива изпратен да живее при Алекс в Колорадо.А причината разбира се е нещо опасно....Карлос се забърква с опасна банда, но успява да се измъкне.

И така започва неговото приключение.
Като сюжет историята хем се доближава доста до тази на Алекс, хем за мен беше доста различна.Първо действието се развива далеч от Чикаго и от "Кървавите Латиноси", самата ситуация на Карлос през цялото време е доста различна и разбира се разнообразието от новите и различни герои.

Още в самото начало, когато авторката ни въвежда в историята на Карлос, се забелязват типичните черти, както и при Алекс.Бунтарското поведение, татусите, самонадеяното държание и високото самочувствие, животът "на ръба", наркотиците.
В картинката се появява Киара Уестфорд, карсивото, но неуверено заекващо момиче, носещо огромни торбести тениски, което се сблъсква с най-голямото си предизвикателство до сега - Карлос.

Искам само да вметна колко много харесах Киара.Това момиче за мен беше уникално.Да, малко неуверено, но ми хареса в нея абсолютно всичко.Тя не беше типичната красавица, например като Бритни в "Перфектната химия", нито пък имаше нейния статут.Беше адски земна, и се влюбих в онова нейно местенце сред природата, където тя обичаше да се скатава.И разбира се да не забравя и най-добрият и приятел - Тък.Двамата бяха супер отбор.

"Може би защото това момиче никога не се оплаква от работата.Тя не се бои да изкачва планини, да поправя коли, да предизвиква кретени като мен или да изцапа ръцете си в кухнята.Има ли нещо, което това момиче да не може - или да не иска - да направи?"

Типично за братята Фуентес, на Карлос не му отнема много време да се забърка в неприятности.Той бива несправедливо обвинен и задържан за притежание на наркотици.И разбира се той няма търпение само да му се отдаде възможността да разбере кой го е натопил и да си отмъсти.
Но всъщност тази случка преобръща историята на 360 градуса.Алекс се притеснява за брат си и му няма много доверие, затова решава да го изпрати да живее при своят бивш професор - Уестфорд и да го запише на специална програма, за да не го изключат.Сигурно се чудите, е как така да живее с приофесора.Но не се тревожете, защото се оказва, че това не е първият такъв случай на г-н Уестфорд.

Да живее под един покрив с професора, означава да живее заедно с дъщеря му Киара, която вече достатъчно го влудява.Така започват истинските приключения и изпитания за Карлос.

Той изпитва много противоречиви чувства към  Киара.Тя го дразни много, но въпреки това той иска да я опознае и да се сближи с нея.Дори решава, че иска да "движат " повече. Смятам, че е важно да вметна, че раздялата на Карлос със Дестини, единственото момиче, в което се е влюбвал до сега, го е травмирала малко или много и за него е трудно всичко това случващо се с Киара.В тази ситуация авторката  отново е успяла да изрази емоциите на Карлос доста умело.


"Повече никога няма да си позволя отново да се влюбя толкова силно в момиче"

Държа да отбележа, че Симон Елкелес добре е измислила и представила братята Фуентес и тази тяхна мексиканска кръв.За тях семейството и неговата безопасност винаги са на първо място и всеки би дал живота си, щастието си и бъдещето си за тяхното добро.
Това го казвам във връзка с това в което се забърква Карлос, а именно - един наркобарон решава да го вербува.Оказва се, че от доста дълго време го е следял.

Разбира се Карлос не иска да намесва нито брат си, нито Киара и семейството и, които го приемат като свое дете.Но опасността е голяма и в един момент му се налага да потърси помощ и да признае, че сам няма как да се справи.

Бях много впечатлена от начина по който беше изграден образа на Професор Уестфорд.За мен той беше една скрита лимонка xD, във възможно най-хуабвия и положителене смисъл.Впечатли ме с невероятното си разбиране спрямо Карлос и ситуацията му, спрямо чувствата на мексиканското момче към дъщеря му, начина по който се опитваше да възпитава децата си.За мен той бе родител за пример и идеалният човек, който да изиграе бащинската роля, която е липсвала както на Алекс, така и на Карлос.Той също е имал доста трудно и мрачно минало, но се е поучил от грешките си и сега иска просто да помага на деца като Карлос да поемат по правилния път.


"Ето ни и нас, двама братя Фуентес и един бивш военен, притиснал към гърдите си сак, пълен с петдесет хилядарки - откуп за свободата ми."

За г-н Уестфорд към края на книгата, в най-напечените моменти, помагайки на Карлос да се избави от неприятностите си, всички ние разбираме за него една тайна, която разбира се аз няма да ви издам, но беше супер интересна и даже забавна.

В тази книга, както и очаквах виждахме моменти между Алекс и Бритни и как се развива тяхната връзка.И дори в един момент моя милост се стресира, защото за много мъничко се бяха разделили.


"От гледката на моя брат и Бритни заедно направо ми призлява, но мисълта за тях разделени и нещастни...не е добре.Аз постоянно се заяждам с тях и им се подигравам , но дълбоко в себе си завиждам на връзката им.Когато те са заедно, светът около тях може и да се разпадне и те няма да забележат или да  ги е грижа, стига да се имат един друг."
 Благодаря на издателство ИБИС, за предоставената възможност да прочета книгата.
Смея да твърдя, че ми хареса повече от първата и затова я препоръчвам на всички захванали се с "Перфектната Химия" и изобщо за всички, които харесват този жанр.

0 Comentarios