Series Recommendations #1

Настъпва есента, и идва обичайното време за излизането на новите сезони на любимите сериали, а защо не и откриването на нови такива.
Ще започна с няколкото, които изгледах това лято.


Година: 2011-
Сезони: 6
Жанр: Драма, Фентъзи, Хорър
Оценка в IMDB: 7,8/10
И така започвам с един доста интересен сериал, който следя от много време.В Грим се разказва за Ник Бъркхарт, детектив във Портландската полиция, който открива, че е имал доста интересни предци (Гримове-ловци на свръхестесвени сили) с необикновена дарба.Те му оставят една каравана пълна с много книги, оръжия и прочее.Дарбата на Грим е да вижда необикновените същества, в които се превръщат някой хора.Интересното при него обаче е, че не смята, че трябва да убива съществата, както те винаги очакват от него, тъй като Грим са  най-големият им враг.
До колкото разбрах 6 ще е последния сезон *тъжно личице*.Препоръчвам го на всички, които харесват малко шантави сериалчета,о а и каста е супер.


Година: 2013-
Сезони: 5
Жанр: Екшън, Драма, Сай-Фай 
Оценка в IMDB: 8,4/10
С този сериал се запознахме това лято, и не съжалявам за това.Историята отново е малко смахната, но какво по-хубаво от това?
Сара Манинг, млада майка, бунтарка, става свидетел на самоубийството на млада жена.Приближавайки я, секунди преди да се хвърли, Сара установява, че жената прилича досущ на нея.И така Манинг решава да загърби своето проблемно АЗ и да вземе самоличността на самоубийцата, но нищо от това няма да е лесно и не след дълго Сара научава много и интересни тайни за себе си и живота си.
Само без да издавам нищо искам да отделя момент за уникалността на главната актриса, играеща Сара Манинг и други - Татяна Маслани...уникална.  


Година: 2016-
Сезони: 2
Жанр:Криминален, Драма
Оценка в IMDB: 6,7/10
Следващият сериал, от това лято.Доста е нов и се гледа бързо, тъй като имаше само 1 сезон, но е подновен за 2.Хубав каст, сред който се отличаваха имената на Дженифър Лопез в главната роля и Рей Лиота.
Идеята на сериала е за Харли Сантос, самотна майка, детектив във нюйоркската полиция, която бива принудена от ФБР, да работи по анти-корупционно разследване, касаещо нейният шеф и дългогодишен приятел Возниак.Сериал изпълнен с много вълнуващи моменти.


Година: 2013-
Сезони: 5
Жанр: Екшън, Драма, История
Оценка в IMDB: 8,6/10
Е най-сетне го изгледах този сериал, и се превърна в един от любимите ми.Обожавам исторически книги и сериали.Този ме грабна от началото и ме държа до края, разбира се.Историята разказва за великият викинг Рагнар Лотброк и неговите подвизи, първият викинг, който решава да тръгне на сляпо да търси великия север.Чрез неговите приключения пред нас на малкия екран се открива светът на Викингите.Много добре подбран каст, всеки е повече от идеален за ролята си.От всички сериали до тук, този най-горещо го препоръчвам.


P.S.От доста време се каня да направя няколко нови поредици от постове свързани с различни неща и да разнообразя типичната последователност ревю - таг. Надявам се да ви хареса, идеята е да споделям положителни/отрицателни мнения за сериали и един вид да ги препоръчвам на тези, които се чудят какво ново да гледат.

2 Comentarios

  1. Много хубав пост! :) Аз гледам Orphan Black в момента (превеждат го Клонинги) и наистина е невероятно интересен - а с мнението ти за Татяна Маслани съм абсолютно съгласна. По принцип не съм особено голям фен на сериалите, но с удоволствие бих чела повече постове от този тип, тъй като откривам и малкото, които гледам, точно по този начин. ^^

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че ти харесва :). Ще вметна, че се превежда Клонинги :D ,а иначе наистина е много интересен сериал, а актрисата добре се справя със многото и възложени роли.

    ОтговорИзтриване