Montlhy Favorites: TV Series



Здравейте, strangers!

Време е да си поговорим ( по-скоро попишем )малко за сериали, нещото което и този месец ме е завладяло. Защо ли? Ами защото сме в грипна и имам доста свободно време и вкъщи решихме да наваксаме с новите сезони на сериалите, които сме гледали. Успяхме този месец да приключим с новите сезони на The 100 ; American Horror Story: Cult ; Lucifer, а дори започнахме и един нов - Into The Badlands, за който за сега няма да пиша.

The 100 -Стоте
Година: 2014 -
Сезони: 5
Жанр: Драма, Сай-Фай, Мистерия
Оценка в IMDB:  7,8 / 10
Това си е един доста интересен сериал, който може би, повечето от вас са гледали или поне чували за него. Става въпрос за едни 100 деца, които биват изпратени отново на Земята, където цивилизацията е била погубена след ядрена война. Родителите им, възрастните хора ги изпращат там долу в незнайното, за да видят дали има условия на живот ( подчертавам, че родителите и възрастните ги изпращат, защото за мен лично беше много гадно, как използваха собствените си деца за този експеримент, при положение че можеше да умрат там долу и никога да не ги видят отново, а и също така за 5 сезона, тези деца всъщност са най-разумните ). Общо взето около това се състои идеята на сериала - постоянни опити за оцеляване.
Онзи ден прочетох, че доста са намалели процентите на гледаемост, след като убиха един определен герой, но въпреки това сериала си продължава.
Не го бях гледала около 1 година и когато си го пуснах имаше моменти, в които се чудех защо продължавам да го гледам, при положение че все се случва едно и също, но след това в последните серии ставаше все по интересно и финала беше уау и така определено ще гледам и следващия.

 American Horror Story: Cult - Зловеща Американска История: Култ
Година:2011 -
Сезони:7
Жанр:Драма, Хорър, Трилър
Оценка в IMDB:8,1 / 10
Well, какво мога да кажа за този сериал. Идеята всеки сезон да разказва различна история ми харесва супер много и наскоро четох, че режисьорите са заявили, че ще правят сезони до докато имат идеи, а аз стоя и се чудя след всеки сезон как и откъде им идват тези откачени идеи.
Сериала май не е за всеки, защото на моменти си е гаден, creepy, може да ви докара безсъние и странни сънища ( случвало ми се е ) и затова моя милост не го гледа сама.
Като се има предвид, че аз не съм голяма фенка на този жанр и не обичам много да гледам такива филми, този сериал странно ми харесва.
Каста по принцип до някъде е един и същ. Има едно звено, което се запазва. Няма как да не спомена Евън Питърс, който след последния сезон установих, че е много добър и талантлив актьор!
7-мият сезон на AHS бях чела, че ще бъде свързан с президентските избори в Америка, след които Доналд Тръмп беше избран за президент. Логично е това да е темата на сезона, след като това цялото нещо с Тръмп и изборите е безспирно актуална тема. Не очаквах историята да е толкова добра и откачена разбира се. 
Става въпрос за семейството на Али и Айви и техният син Оз, които си живеят спокойно в Детройт. Али е имала доста бурно минало и страда от доста фобии, като например от кръв и клоуни, но успява за някакъв период от време да ги преодолее, с помощта на жена си и психотерапевта си. Но нощта на изборите, когато Тръмп е избран за президент, докарват Али почти до лудост. Фобиите се отключват, започват да се случват неща и убийства ( разбира се ), появяват се разни странни хора и започва поредица от откачени събития.
 

0 Comentarios